ВИСТИНОМЕР.МК

ве држи за збор!

ПАРТИСКИ ВЕТУВАЊА

EN · MK · SQ
Наслов :
Име и презиме :
Партија :
Област :
Датум :
Содржина :
Рок :
Извор :
Статус :
Линк :
Објаснување/Забелешка :
Наслов
Име и презиме
Партија
Област
Датум
Содржина
Рок
Извор
Статус
Објаснување/Забелешка

Привремено саниран покривот на училиштето “Гоце Делчев” во Гостивар

Арбен Таравари

АА

ГОСТИВАР

15.09.2017

Проект: Ќе се санира покривот на училиштето “Гоце Делчев”/ Потребите на основните училишта ќе бидат врвен приоритет на проекцијата на буџетот на Општина Гостивар, со цел за перманентно подобрување на условите во основните училишта / Рок:Првите месеци на четригодишниот мандат (Приоритет)

31/12/2017

Партиска програма

Јавно ЛЕД осветлување во Тетово

Теута Арифи

ДУИ

ТЕТОВО

15.09.2017

Проект: Систем за јавното осветулување на улиците со ефикасна енергија-ЛЕД (Јавно осветлување на улиците) Буџет: 18,5 милиони денари (40% од вкупните средства се обезбедени од словенечката влада)

31/12/2017

Партиска програма

Ветувањето е повторено во новата програма на градоначалничката Теута Арифи од нејзината претходна предизборна програма

Јавно ЛЕД осветлување во Тетово

Теута Арифи

ДУИ

ТЕТОВО

15.09.2017

Проект: Систем за јавното осветулување на улиците со ефикасна енергија-ЛЕД (Јавно осветлување на улиците) Буџет: 18,5 милиони денари (40% од вкупните средства се обезбедени од словенечката влада)

31/12/2017

Партиска програма

Ветувањето е повторено во новата програма на градоначалничката Теута Арифи од нејзината претходна предизборна програма

Aсфалтирање на делови од Булеварот “Благој Тоска” во Тетово

Теута Арифи

ДУИ

ТЕТОВО

15.09.2017

Проект: Асфалтирање на улицата кај Тетовската Касарна (Делови на Булеварот „Благој Тоска“)/ Рок: 2017/ Буџет: Македонски Патишта во соработка со Општина Тетово

31/12/2017

Партиска програма

Ветувањето е повторено во новата програма на градоначалничката Теута Арифи од нејзината претходна предизборна програма

Мораториум на градбите во Центар

Саша Богдановиќ

СДСМ

ЦЕНТАР

15.09.2017

Проверка на сите издадени одобренија за градби и стопирање на издавањето нови одобренија за градба и воведување мораториум за градба најдоцна до крајот на 2017 година и да трае сè додека не се изготви нов детален урбанистички план според сите стандарди и без случајни превиди.[Извор:Изборна програма на СДСМ „Живот за Центар! За сите“(стр.16)]

31/12/2017

Партиска програма

Јавно ЛЕД осветлување во Тетово

Теута Арифи

ДУИ

ТЕТОВО

15.09.2017

Проект: Систем за јавното осветулување на улиците со ефикасна енергија-ЛЕД (Јавно осветлување на улиците) Буџет: 18,5 милиони денари (40% од вкупните средства се обезбедени од словенечката влада)

31/12/2017

Партиска програма

Ветувањето е повторено во новата програма на градоначалничката Теута Арифи од нејзината претходна предизборна програма

Замена на старите играчки во градинките во Карпош со еко-играчки

Стефан Богоев

СДСМ

КАРПОШ

15.09.2017

Во пресрет на Нова година, во сите градинки во Карпош, ќе се заменат дотраените играчки со нови, од еко материјали. (Извор: Стефан Богоев, градоначалник на Карпош, Датум: 06.12.2017 г.)

31/12/2017

Јавен настап

Старт на изградбата на Универзалната сала во Скопје

Петре Шилегов

СДСМ

ГРАД СКОПЈЕ

15.09.2017

Веднаш го почнуваме процесот за изградба на салата, според најсовремените стандарди за безбедност, техника, за удобност на гледалиштето и за пристап до салата / [Извор: Изборна програма на Петре Шилегов за локалните избори 2017-2021 – „Живот во Скопје за сите“ (стр.28), датум: октомври 2017

31/12/2017

Јавен настап

ИЗГРАДБА НА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА И ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ

Жика Стојановски

ВМРО-ДПМНЕ

Илинден

15.09.2017

Опис на проектот: Проектот има за цел изградба на систем за прифаќање, третман и одведување на отпадните фе- кални води од домаќинствата и стопанските објекти во Општина Илинден. Приоритет во изградбата на сегментите ќе се даде на места, области и локации кои подлежат на високи нивоа на подземни води. Главна цел е да се прочис- […]

2017 -2021 година

Партиска програма

ИНТЕГРИРАНО УПРАВУВАЊЕ НА КОМУНАЛНИОТ ЦВРСТ ОТПАД

Жика Стојановски

ВМРО-ДПМНЕ

Илинден

15.09.2017

Опис на проектот: Проектот обезбедува набавка на опрема за примарна селекција на комунален отпад, како и об- работување односно компостирање. Средства: 12.000.000,00 денари Извор на финансирање: Буџет на Општината

Континуирано

Партиска програма

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30