Kategori...

Kundërspin

Kundërspin: Përse ELEM do t’ia ndërtonte garazhin me kate Bakraçeskit?

Зошто неисполнетото ветување на Бакрачески, наместо со буџетот на општината и преку јавно-приватнто партнерство би требало да биде на товар на ЕЛЕМ, а уште повеќе зошто Владата на СДСМ би била виновна за незиградбата на катните гаражи во…

Kundërspin: Mesatarisht janë realizuar projekte çdo 3 deri në 8 ditë?

Првите луѓе на локалната самоуправа, може биле и способни и посветени на работата и на своите грѓани, но никако не биле супермени кои реализирале проекти на секои неколку дена. Тоа, едноставно, е физички невозможно

Kundërspin: VMRO-DPMNE me standarde të dyfishta për refugjatët

Опозиционата ВМРО-ДПМНЕ ја обвини Владата предводена од СДСМ дека на Македонија ѝ подготвува законска рамка која од неа ќе направи прифатен центар на огромен број бегалци и мигранти и дека тоа ќе значи огромен финансиски и демографски…

Kundërspin: Kuvendi mund të shkarkojë ministra, por jo Zvërlevskin?!

Според двојните аршини на ВМРО-ДПМНЕ, државниот јавен обвинител, Марко Зврлевски, не смее да биде сменет, бидејќи е предизборен период и тоа, според партијата, ќе значи кршење на Изборниот законик (член 8-а). Но, истиот тој Закон не е…

KUNDËRSPIN: Magneti i korruptimit “Sinohidro” dhe spini i Gruevskit

Не само што „Синохидро“ е поврзана со редица случаи на корупција на разни континенти, туку и во периодот кога ѝ е доделен тендерот во Македонија, кинеската компанија беше на црна листа на Светската банка со забрана да учествува на нејзините…

Kundërspin: VMRO-DPMNE nuk ka pasur qëndrim parimor rreth mediumeve

Мотивот на ВМРО-ДПМНЕ можеби не е само во голата пропаганда, туку и во можноста некои од решенијата од лани предложениот закон сега да им се чинат одлични во поглед на дневно-политиките потреби, во споредба со можноста владата на СДСМ да…

Kundërspin: Targeti i PSP-së nuk është VMRO-DPMNE, por krimet e individëve në majën e partisë

Не се работи за политичка пресметка со неистомисленици, туку за гонење криминал и потрага по правда и правичност. СЈО бара одговорност од оние кои се огрешиле од законот, кои аздисале во трошењето со државните пари, но и од оние кои ја…

Kundërspin: Anti evropiani Gruevski të mos kërkoj BE-në

Оној кој со својата политика најмалку во последните 8 години нè оддалечи од ЕУ и НАТО, сега не би требало да повикува на итно отворање на портите. Многу од Копенхашките критериуми, веќе се урнати, токму од Груевски

Kundërspin: „Sopoti“ është rast i pastër i padrejtësisë, i “kalitur” edhe nga VMRO-DPMNE

Од снимката од бомбите станува очигледно дека „Сопот“, на кого еднаш му „кумувале“ политички во 2003 година, во 2010 повторно бил цел на политички, а не на правни средства, кога се ползувал како маша „што да им се даде, што да не им се…