Проектот е финансиран од Европската Унија
Со критично мислење до граѓани со медиумска умешност - КриТинк
Mendim kritik për qytetarë me shkathësi mediatike - CriThink
Critical Thinking for Mediawise Citizens - CriThink

Избрани

Ѓоковиќ ја прифати понудата на Заев да ја посети Македонија

Преку насловот, Ѓоковиќ го отфрли барањето од Заев, за него е само Македонија, се пренесува порака дека тенисерот ја одбил понудата на Заев да ја посети Македонија,...

Неосновани обвинувања за предавство се шират по Фејсбук преку лажни вести...

Социјалните мрежи, особено Твитер и Фејсбук, се платформи кои граѓаните сè почесто ги користат за брзо и инстантно да ги добијат најновите...

Нема издавање на државна тајна, има наседнување на несолена шега

  „Премиерот од глупост издал државна тајна на Македонија и на НАТО и на Русите“, тврди написот што го...